reede, 1. jaanuar 2010

Hommik, ahv!

Mis meil siin siis vahepeal juhtunud on? Nädal tagasi kui pidime 15 km kaugusele linna minema poodlema, siis läksime teisse majja, et peale korjata Toomas. Sinna sõites peame sõna otseses mõttes põldude vahel sõitma. Nii ma siis sõitsingu ühest suurest august läbi. Marite kohmitses samal ajal oma jalge ees olevas kotis ja muidugi lendas ta peaga aknasse. Peaga ei ei juhtunud midagi, aga aknal on nüüd korralik „ämblik“. Seega on kunagi see vaja välja vahetada. Ma ütlen- üks igavene porno selle autoga.
Jõulud olid rahulikud ja me olime esimesed kes lahkusid peolt. Mingi 23 paiku umbes. Seda sellepärast, et eelmisel ööl oli jube tuuline ja meie akna all oleval kuuril oli plekk katus lahti ja see siis kolistas öö läbi. Magada sain tol ööl kuskil 4 tundi. Marite natuke kauem, sest ta pani omale kõrvatropid. Ma kuulasin Ipodist muusikat ja sain ka vastu hommikut ikka natuke magada. Teised pidutsesid ikka poole ööni. Prantslased ja kanadalsed said tagasi sõites 250 dollarit trahvi, sest kanada paaril oli taga turvavöö lahti. Müstika ikka, autoga on sõita kuskil 2,5 km ja 300 m on sellest suurel maanteel ja politsei suutis nad jõuluööl ikkagi kinni pidada. Järgmine päev oli vaba ja käisime kohaliku jõe ääres piknikul. Pugisime vorstikesi mis eelmisest päevast üle oli jäänud. Kellel tervis rohkem lubas käis ka ujumas. Mul lubas, aga ma ei viitsinud.
Ilm on siin ikka täitsa palav. Tavaline on kuskil 35 kraadi sooja ja poisid peavad terve päeva põllul olles rabama. Tavaliselt joon tööpäeva jooksul 6 liitrit vett, lisaks veel õhtu õlu. Päeva jooksul kulub vedelikku kokku kuskil 8 liitrit. Tööga ja kuumusega olen tegelikult täitsa harjunud. Ainult supervisor (kubjas eesti keeles) käib närvidele. Ta käib kõigil ainult järgi ja möliseb. Ma pole näidud, et ta kauem kui 1 minut vait oleks olnud. Esimesel päeval ütles ta mulle kohe- Sa pole pesumasin. Seda selle peale kui ma zucciinisid korjates põõsast ringiratast liigutasi. Õige pidi olema et paned mõlemad ked põõsasse ja siis tõmad põõsa laiali. Eesti keeles tööl olles rääkida ei tohi. Meil on siin üks saksa poiss ja teised on talle õpetanud eesti keelt ja siis ta ikka vahest räägib minuga. Väljendid on järgmised- Kiiremini, ahv. Ma oled aegalane. Sa oled aeglane. Sa oled purjus jne. Prantsuse poiss on ka saanud selgeks eesti keelse väljendi- Hommik, ahv. Nüüd ta tervitab kõiki eestlasi hommikul nii.
Ühel päeval käisime jõe ääres koaalasid uurimas. Neid on ikka siin omajagu. Üks oli suht madalal ja saime tema juurde puu otsa ronida ja pilte teha. Peale seda käisime kohalikus jões jälle ujumas. Vool on seal nii tugev, et kui sa vastuvoolu ujud, siis edasi sa ei liigu vaid seisad ühe koha peal.
Aastavahetuse võtsime vastu meie majas. Osa teise maja rahvast tuli ka meie juurde. Nii me siis tiksusime kui poole üheni. Peale seda magama, sest hommikul algas tööpäev kell7. Hommikul ärgates tabas poisse üllatus. Enamus pidulisis polnud kaineks saanud. Tööle vedasime ennast ikkagi. Õnneks oli öösel kõvasti vihma sadanud ja oli ainult 3 tunnine päev. Põld oli lihtsalt nii märg, et traktoriga ei saanud põllule sõita ja käsitsi korjamine on mõttetu. 31 õhtul tuli meie majja iiri paar, sest samal päeval lahkusid sakslased. Nad pidutsesid nii kõvasti, et oma esimesel tööpäeval nad tööle ei jõudnud. Nõrgad, rohkem praktikat vaja, muud ei midagi.
Täna öösel sadas veel rohkem ja täna on terve päev vaba. Õhtul taas pokkerimäng ja homme viimane päev siin urkas olla. Ma olen suht rõõmus, et siin punuma saab. Ees ootamas 2 nädalat reisimist ja siis tagasi Läände. Kus on selle mandri parimad inimesed.
Marite pani fotkisse pilte ka üles. Võite tsekata. Kõike ei saanud panna, sest vaba ruumi ole. Marite kirjutab neile taas ja sõimab neid natuk. Ehk siis asi paraneb. Eelmine aasta igatahes aitas ja nende väitel pidi meil piiramatu hulk mahtu seal olema. Sittagi!!!
Ongi selleks korraks kõik.
Head uut!
Rein

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar